拉菲2娱乐 

穿起你的小丝袜

积分:960

私信

2019高清案例 色彩美学
向经典致敬并保持独特的“现代侘寂”之感


两层的独栋式建筑,总面积达536平方米,梵几西南旗舰店落户在极具成都特色的远洋太古里。充满了川西风格的青瓦坡屋顶与格栅配以大面积落地玻璃幕墙,集传统特色和现代形式于一体,在繁碌的城市中心营造一个开放自由的美学体验空间。
Two layers of single-family style buildings, a total area of 536 square meters, the Vatican several flagship store located in chengdu southwest characteristics in the Pacific Ocean. Is full of western sichuan style park slope roof and grille with large area be born glass curtain wall, integrating traditional and modern form, in the center of the city the importance of ci to build an open free space aesthetic experience.
▼开放自由的美学体验空间,space with free aesthetic



梵几创始人高古奇说,他并不希望梵几家具成为一种时尚,他希望一件家具能够被使用十几年甚至几十年。木头是有生命的,一件家具变老的时候边沿被磨的圆润,油亮,表面可能会有岁月的痕迹,每处细节都蕴藏着光阴的故事。同时设计师品牌也肩负着让传统手工艺在新的设计形式下体现价值,从而保留和传承我们民族特有工艺的责任。
Vatican several founder high gucci said he doesn’t want a few furniture became a kind of fashion, he wants a piece of furniture that can be used more than ten years or even decades. Wood is a life, a piece of furniture to grow old when rounded edge is ground, sleek, surface may have the years trace, there is a story of the time every detail. Designer also shoulder the traditional handicraft reflect value under the new form of design, so as to retain and inheriting our national unique process of responsibility.
▼店铺入口展示区域,display area at the entrance




▼狭长采光天窗的楼梯区域,stairs with long and narrow ceiling window


▼顶部渗透的阳光带来空间的晦明变化,light from the top ceiling creates shadow play inside



在向经典致敬的同时,仍保有了独特的“现代侘寂”(Wabi-Sabi)不追求第一眼的惊艳,它探寻的是深思熟虑后,至繁归于至简。而“现代侘寂”则在传统的设计语言中又融入现代的特点,时间的光泽和质朴的力量在简约创新的环境中得以呈现。因此,玻璃幕墙包裹的店中随处可见久违的复古元素,历经沧桑的原木吊顶,磨损破旧的老地板与老柱子。整个建筑的感觉是安静的自然的朴素的,墙上小窗在一个恰到好处的角度投射进来一点柔光,你可在那一束阳光下,看见尘埃的飞扬,和吐息。
While like paying homage, retains the unique “modern wabi-sabi” (wabi-sabi) do not pursue at first glance, it is after careful consideration, to numerous to Jane.While in the traditional “modern wabi-sabi” incorporating the characteristics of the modern design language, time sheen and pristine strength in contracted innovation environment is presented.Therefore, glass curtain wall shop can be seen everywhere in the collection of restoring ancient ways elements, after the vicissitudes of condole top, log wear shabby old floor and pillars.The feeling of the whole building is quiet simple and natural, can be seen everywhere in the space long-unseen element restoring ancient ways, through the vicissitudes of condole top, log wear shabby old floor and pillars, small window on the wall in a proper perspective projection come in a little light, you can be in that a beam of sunlight, see the dust float in the sky, and breath.
▼历经沧桑的原木吊顶,磨损破旧的老地板与老柱子,vicissitudes of condole top, log wear shabby old floor and pillars


▼空间带有一种独特的“现代侘寂”之感,space retains the unique “modern wabi-sabi”



▼墙上小窗在一个恰到好处的角度投射进来一点柔光,light comes through a small window on the wall in a proper perspective projection



地面除了使用老石板砖与老木地板以外,我们还将成都当地三种土壤混合后铺制,再由工人师傅纯手工一锤一锤打造,历时两个月,捶打地面上万次,才得到成都店中的来之不易的夯土地面。墙壁轻微脱落后显出更加自然的粗砺质感,映着阳光照射地面反射出的光,会与周边颜色相互映衬,呈现出层叠的渐染。
Ground in addition to using the old stone brick and wood floor, we will also chengdu local shop system, after three soil mixed by worker again pure manual a hammer, hammer, after two months, pounding ground tens of thousands of times, got the hard-won rammed earth ground in chengdu shop. After falling off walls slightly show more about coarse texture, reflecting sunlight reflected light on the ground, and the surrounding color, showing a cascading JianRan.
▼使用老木板地面的展示空间,display area with old wood floor


▼地面除了使用老石板砖与老木地板以外,还使用了传统工艺的夯土地面,besides old stone brick and wood floor,  hard-won rammed earth ground is also applied in this space


空间与空间之间跌宕起伏,互相连接又互不干扰,使得探访者能够浅浅而尝,漫漫而走,不断地更换场景,犹如行走于蜿蜒的胡同,窄深的巷子。
Space and the space between the ups and downs, mutual connection and mutual interference, about allowing visitors to the taste, long, constantly changing scenes, like walking the winding hutongs, narrow alley.
▼内部空间如同蜿蜒的胡同,窄深的巷子,interior space looks like the winding hutongs, narrow alley



二层的窗户贴上了宣纸,自然光被控制到刚好只照见过道,透过宣纸的光线与空间融合了,保持着一种感官上的平衡,空间尺度也更具趣味性,虽然空间小了, 但是与之互动性却增加很多,有些地方被压缩到刚好过一个人,亲密而又开放 ,在简单的结构划分中创造有思想的空间。
Windows on the second floor with a rice paper, natural light to be controlled to just close corridor, only through the paper combines the light and space, maintained a sensual balance, space scale and more interesting, although the space is little, but with increased, the interaction of many, in some places is compressed to a person, just very close and open again, in the simple structure of thinking space.
▼二层的窗户贴上了宣纸,自然光被控制到刚好只照见过道,windows on the second floor with rice paper allow natural light just shine in the corridor territory



▼二层展示空间,display area on the second floor


▼顶部与侧边的窗户为空间提供不同角度的照明,windows on the top and floor side bring light at different angles


▼长桌家具展示区,table display area


▼墙面架子和摆设物品,the wall shelf and objects


位于店铺中心位置的天井,不仅弥补了原建筑中间采光不足的问题,在一天中的不同时间,天井投下的光还会让店内呈现出不同的明暗变化。而在灯光的使用上,我们只选取了较弱的点光源以及线性的辅助光,通过光线的控制与格挡的使用,营造出幽静素雅的氛围,使人沉心静气,并能延展无尽猜想。
In the central position of store patio, not only make up for the problem of insufficient light between the original structure, at different times of the day, patio cast light also can let the store presents different tone changes.And on the use of lamplight, we only choose the weaker point light source and the auxiliary light of linear, through the use of light control and block, build a quiet and elegant atmosphere, make the person sinking calm air, and can extend the endless speculation.
▼店铺中心位置的天井,patio at the centre of the store



▼天井弥补了原建筑中间采光不足,在一天中的不同时间,天井投下的光还会让店内呈现出不同的明暗变化,the patio, not only fix the problem of insufficient light in the original structure, it can also make the store‘s tone changed at different times of the day



▼天井细部,patio detail



回归日常中去,剥离不必要得外在装饰,借由设计去将自然放进建筑里,再让时间去将它煨煮成一种艺术,人可以通过平静的空间去重塑时光的温度。
Return to daily, stripping unnecessary external decoration, borrow from design to the natural into the building, let time to simmer it boil a kind of art, can be quiet space to reshape the temperature of time.
▼室内细节,interior detail



▼一层平面,first floor plan


▼二层平面,second floor plan


项目名称:FN JI梵几

设计方:東形西見

设计完成年份:2019年

主创:李超 陈志曙

设计团队:朱毅 吴圣辉 江伟 陈志江

项目地址:四川成都太古里

建筑面积:536平方米

摄影版权:许晓东

客户:梵几

A party: FN JI Vatican a few

The design unit:EAST TO WEST

Construction area: 536 m2

Soft outfit design: FN JI teams

Photography: Xu xiaodong

More:東形西見



6

 

 

设计师接单入口 找优秀设计师

穿起你的小丝袜

积分:10

私信

全部评论
沙发
boano200 2019-4-12 18:19
好暗,像住在洞穴里
板凳
涵舍设计 2019-4-13 11:05
666666666666666666666666
4楼
雨的印记BJ 2019-4-13 15:10
中国人的设计 有味道 返璞归真
5楼
warhack 2019-4-13 16:12
好好看啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊!!!!!!!!!!!!!
6楼
小面包96 2019-4-13 16:32
66666666666666666666666666666666666666
7楼
ak08830034 2019-4-13 16:40
高手,只是我总觉得压抑。。。。
8楼
刘涛123211 2019-4-13 18:02
666666666666666666666666666666666666666
9楼
wxj888 2019-4-13 19:00

高手,只是我总觉得压抑。。。。
思想很开放, 颜色搭配很大胆, 学习了
您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则

12下一页
关闭

官方推荐 /2

软装设计之陈设应用 云柏
收藏帖子 客服中心 搜索 官方QQ群
手机版

安装联盟APP,随时随地不错过精彩案例,发帖回帖参与互动!签到双倍金钱。

官方微信

关注微信锁定精彩,小编每日推送几篇精选案例或资讯,公众号:snsjlm!

讲师招募

本站拥有100多万注册设计师。讲师兼职讲课收入很可观!欢迎您通过本平台实现创收!